Denna sida använder cookies för att förbättra din användarupplevelse

Frågor & svar

Här har vi försökt samla svaret på så många av dina frågor som möjligt. Om du inte hittar svaret på din fråga får du gärna höra av dig till oss.

Vem kan starta en insamling?

Alla! Du kan starta en insamling på egen hand, som företag, eller tillsammans med dina vänner och/eller kollegor. I första steget väljer du om ni är en eller flera som sköter insamlingen, och i nästa steg om du representerar dig själv eller ett företag.

När kan man starta en insamling?

När som helst! Men många väljer att göra det när det finns en särskild anledning. Några väljer att be om bidrag till en insamling istället för presenter till en födelsedag, dop, eller annan bemärkelsedag. De insamlingarna har ofta en kortare insamlingsperiod. Andra insamlingar är till minne av någon. Då brukar man inte sätta något slut på insamlingsperioden, för minnas någon kan vi ju göra hur ofta och hur länge som helst. Andra vill ha en insamling med kollegor, vänner eller familj för att skapa teamkänsla, och känna att man gör något meningsfullt tillsammans. En del gör flera teaminsamlingar och tävlar sinsemellan om att nå ett visst insamlingsmål vid en viss tidpunkt.

Hur kan jag sprida min insamling?

På din insamlingssida hittar du länkar för att dela på på ett bra sätt i dina sociala medier. Om ingen av de färdiga länkarna passar, kopierar du bara den allmänna länken och delar den själv.

Hur används pengarna jag samlat in?

Läs om hur SOS Barnbyar använder pengarna för att stötta barn i hela världen under respektive ändamål

Ändamål

Hur hanteras mina personuppgifter?

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy

Integritetspolicy

Hur fungerar det med skattereduktion?

Skattereduktionen innebär att du kan få tillbaka tjugofem procent av lämnat gåvobelopp via din deklaration, förutsatt att gåvorna uppfyller de villkor som gäller. Läs mer på vår informationssida

Skattereduktion


Redo? Starta din insamling idag

Det tar bara två minuter att skapa din insamlingssida. Bestäm vad du ska göra och välj vilket ändamål du vill stödja. Välj ett namn, ett foto och så enkelt är du redo att börja samla in pengar för att stötta barn över hela världen.

Denna sida använder cookies för att förbättra din användarupplevelse