Denna sida använder cookies för att förbättra din användarupplevelse

Så samlar du in mer!

1. Komma igång

Ingen gillar att vara först. Därför är det alltid en bra idé att påbörja din insamling med en första gåva. Det gör att andra också vill engagera sig.

2. Berätta varför det är viktigt

Det viktigaste du kan göra är att berätta varför du samlar in pengar. Berätta för in familj och dina vänner varför det är viktigt för dig – det är det de bryr sig om mest! Inspireras av vår mejlmall.

3. Börja med dina nära kontakter

Det är alltid bäst att börja med att kontakta dina nära kontakter. Skicka några personliga meddelanden via till exempel SMS eller mejl.

4. Sociala medier

När du har fått dina första bidrag är det dags att vända sig till sociala medier. En av de bästa strategierna att använda är att tagga och tacka personer som redan har gett när du ber om fler gåvor. Det sprider ditt budskap och andra vet att de inte är först.

5. Engagera igen via mejl

Tveka inte att följa upp med mejl. Använd mejl för att uppdatera de som gett en gåva när du når dina delmål och be dem hjälpa dig nå nästa.

6. Fortsätt tacka och uppdatera

När fler har donerat fortsätt tacka och uppdatera dem på sociala medier. Berätta vad pengarna går till och hur ni tillsammans gör skillnad. Stort tack för ditt engagemang.


Känner du dig redo? Starta din insamling idag.

Det tar bara två minuter att starta upp din insamlingssida. Välj ett namn, en bild och sen är du redo att samla in pengar. Inget barn ska växa upp ensamt.