Denna sida använder cookies för att förbättra din användarupplevelse

Vart går min gåva?

SOS Barnbyar arbetar i närmare 140 länder och ser till att barn får en trygg barndom, där det barnsliga kan ta plats. En barndom där barnen kan få gräsfläckar på knäna, skratta så att de får ont i magen och springa snabbt och fritt. Det kallar vi Barnsliga Rättigheter. Här hittar du några exempel på hur vi skapar den tryggheten för barnen. 🧡

Förebyggande insatser för att stärka familjer

SOS Barnbyar arbetar brett och förebyggande för att barn som lever i utsatthet ska kunna stanna hos sina familjer. SOS Barnbyars familjestärkande program skräddarsys efter varje enskild familjs specifika situation och behov. Målet är alltid att familjen ska kunna hålla ihop, ta sig ur sin svåra situation och på sikt stå på egna ben.
Läs mer

Barnbyar

I de fall då barnen av olika anledningar inte kan bo kvar hos sina familjer, får de ett hem och en familj i någon av våra barnbyar runt om i världen. Här får också barn som förlorat sina föräldrar en trygg och kärleksfull uppväxt med föräldrar, syskon, vänner, samhörighet och gemenskap. De får leka, skratta och gå i skolan – något som varje barn har rätt till.
Läs mer

Katastrofinsatser

SOS Barnbyar finns på plats innan, under och efter att katastrofen inträffat och behovet är ett faktum. Närvaron och samarbetet med lokala myndigheter i närmre 140 länder runt om i världen gör att vi snabbt kan samordna riktade insatser till de mest utsatta.
Läs mer

Tack för att du står upp för Barnsliga Rättigheter 🧡